Омбудсманът  изпрати препоръки до председателя на Комисията за енергийно и

...
Омбудсманът  изпрати препоръки до председателя на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Омбудсманът иска „Топлофикация” да компенсира гражданите, останали без топла вода над два месеца

Омбудсманът  изпрати рекомендации до ръководителя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. доктор Иван Иванов и до изпълнителния шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД инж. Александър Александров с искане да бъдат избрани обективни обезщетения за всеки битов клиент, който е бил лишен от доставяне с гореща вода по-дълго от в началото оповестения период за ремонт на топлопреносните съоръжения в столичния кв. „ Драгалевци “. Диана Ковачева упорства също  да извърши изключителна инспекция на столичната топлофикация за аргументите, довели до тежката обстановка.
Препоръките на омбудсмана са отправени по отношение на постъпилите тъжби от жители на района против невиждано продължителното прекъсване на топлоснабдителната услуга. Гражданите акцентират, че предварително оповестените от периоди за осъществяване на ремонтните действия и строително-монтажни работи не са спазени, като също така не е предоставена своевременно информация на коя дата ще бъде възобновено подаването на гореща вода за домовете им.
 Омбудсманът изиска от КЕВР незабавно да ревизира изравнителните сметки за парно в София Омбудсманът изиска от КЕВР незабавно да ревизира изравнителните сметки за парно в София
Омбудсманът Диана Ковачева изиска КЕВР да направи изключителна инспекция на „ Топлофикация София “ за изравнителните сметки. При...
„ Вярвам ще се съгласите, че това дълготрайно прекъсване на горещата вода – за интервал от съвсем три месеца, е недопустимо, още повече в изискванията на пандемия и изключителна епидемиологична конюнктура в България. Започна образователната година и неналичието на тази услуга затруднява още повече фамилиите с деца “, акцентира Диана Ковачева в писмото си до ръководителя на КЕВР.
Общественият защитник припомня, че на 2 юни 2020 година на уеб страницата на КЕВР беше оповестена информация, според която енергийният регулатор е изискал от управлението на „ Топлофикация София “ ЕАД в 3-дневен период да даде изчерпателна писмена информация по обявения график за осъществяване на планови поправки и строително-монтажни работи през неотоплителните месеци. Дружеството е следвало да посочи конкретни данни за броя на засегнатите абонатни станции и броя на засегнатите клиенти. Комисията е изискала и информация по отношение на опциите за оптимизация на плануваните действия за оптималното им ускорение. 
„ Резултатите от предприетите от КЕВР действия за жалост не станаха известни на обществото “, отбелязва омбудсманът и настоява в 14-дневен период ръководителят на Комисията да прецени възможностите да се изиска от дружеството да изплати справедливи компенсации на засегнатите граждани за всеки ден забавяне на ремонтите по отношение на първичните периоди.
В рекомендацията към изпълнителния шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД доцент Ковачева поставя също по този начин искане да бъде създадена необходимата организация и надзор за цялостно и качествено възобновяване на повредената в хода на реконструкцията обществена инфраструктура в кв. „ Дървеница “ – зелени площи, детски площадки, улици и тротоари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР